Nu släpper SF Studios huvudtrailern till kommande storfilmen Utvandrarna.

Nytolkningen av Vilhelm Mobergs älskade klassiker skildrar Kristina och Karl-Oskars känslofyllda resa över havet och sökandet efter ett nytt hem och hopp om livet. I Erik Poppes regi får vi se berättelsen ur ett nytt perspektiv där Kristina har fått ta större plats, och jakten på ett bättre liv ses mestadels genom hennes val och känslor.

Med min skildring av Utvandrarna vill jag genom Kristinas ögon återge hennes och Karl Oskars kärlek och kamp för ett bättre liv. Hur långt är man villig att gå för att rädda sina barn? För att skapa sig en plats och ett hem i den här världen. Det mod som följde dem, som flyktningar, på den storslagna och dramatiska resan från Småland och över Atlanten till Minnesota. Det är en tidlös och ständigt aktuell berättelse om vilka vi är, vart vi kommer ifrån och vad vi söker efter i livet“, säger regissör Erik Poppe.

Rollen som Kristina spelas av Lisa Carlehed (“I dine hænder”, “Tills vi faller”, “Psykosia”) som gör sin första större huvudroll i en svensk produktion.

Att axla den närmast mytomspunna rollen som Kristina känns otroligt häftigt. Jag och Gustaf har haft en fantastisk kemi under provspelningarna där jag tidigt hittade in i skuggorna av Kristina som inte tidigare skildrats säger Lisa Carlehed.

I rollen som Karl-Oskar ser vi Gustaf Skarsgård (“438 dagar”, “Vikings”).

Att jobba med en sådan förlaga som Utvandrarserien och en sådan karaktär som Karl-Oskar, är inget annat än ett drömprojekt säger Gustaf Skarsgård.

Premiär för Utvandrarna blir på juldagen, 25 december.